Pon-Pet 09:00 - 15:00 zdravje.dpc@delo.si 01 47 37 151

Program

Program konference

*Organizator si pridržuje pravico do spremembe v programu.

Konferenca bo v slovenskem in angleškem jeziku. Zagotovljeno bo simultano prevajanje iz slovenskega v angleški jezik.

 • Konferenca Zdravje

  23. september 2020

 • Na letošnji izvozni konferenci bo Philippe Vigouroux v svoji predstavitvi z naslovom Lekcije iz epidemije za boljše zdravstveno varstvo in organizacijo bolnišnic zbranim predstavil, kako je epidemija potrdila pomen javnega zdravja in čezmejnega usklajevanja ukrepov. Kriza je pokazala, da je močno vplivala na zdravstvo, vendar so se po drugi strani s tem okrepile tudi bolnišnice, negovalno osebje je bilo deležno večjega priznanja, bolniki kakovostnejšega zdravljenja, javno zdravje pa je ponovno zavzelo osrednje (preventivno) mesto. "Evropa zdravja", ki je bila do zdaj skoraj pozabljena, znova vzpostavlja solidarnost med svojimi članicami in tudi nečlanicami.
  Moderira
  Barbara Matijašič, Doctrina d. o. o.

 • Celična in genska terapija prinašata nove oblike zdravljenja, hkrati pa spreminjata ročnost zdravljenja. Bistvo celične in genske terapije je v tem, da poteka kot enkratna epizoda, saj preko uporabe DNK, RNK in celic omogoča telesu, da se samo spopade z boleznijo in nevšečnostmi. Uporabniki tako niso obsojeni na doživljenjsko jemanje zdravil, ampak gre za vzpostavitev zmožnosti telesa, da samo obvladuje bolezen. Obenem to pomeni, da je medicinska obravnava drugačna, zdravstveni sistemi pa so zaradi tega manj obremenjeni. Na račun tega pridobi celotna družba.
  Moderira
  Barbara Matijašič, Doctrina d. o. o.

 • Ann Slee nam bo podala vpogled v digitalno preobrazbo zdravstva: »Pri digitalni preobrazbi zdravstva je ključno, da zares kakovostno vzpostavimo sistem upravljanja zdravil prek digitalnih platform.«

 • Umetna inteligenca omogoča številne neslutene možnosti za izboljševanje zdravja prebivalstva. Z naprednimi rešitvami, ki združujejo korpuse podatkov in napredno analitiko, je mogoče bistveno spremeniti zaznavanje tveganj pri zdravju prebivalstva. S tem pridobijo vsi: uporabniki zdravja, zdravstveni sistem in javne zdravstvene blagajne.
  Moderira
  Alenka Toplak, SIQ Ljubljana

 • Digitalizacija v službi uporabnikovega zdravja: več, hitreje in bolj pregledno. Digitalizacija ima velik potencial, da pripomore k učinkovitosti procesov v zdravstvenem sistemu. Tehnologija omogoča napredne obdelave podatkov, uporabnikom prijazen digitalni ekosistem, promptno obveščanje in informiranje. Zdravstveni sistemi lahko s pomočjo tehnologije in digitalizacije izboljšajo notranje procese, menedžment opravil, kontroling in analitiko, kar omogoča vsakokratne izboljšave v zdravstvenih mikro- in makrookoljih.
  Moderira
  Gregor Cuzak, HealthDay.si / ECHAlliance

Ne zamudite NEPOSREDNEGA PRENOSA konference Zdravje

Začnemo čez